Bemutatkozás

Valamikor kétezer derekán, talán egy este tízig tartó munkanap után, éjfél fele egy buli kellős közepén, minden eddiginél erősebben éreztük, hogy SUGAR! márpedig lesz. Nem csak a hely, az adottságok és a csapat állt készen arra, hogy közösen újrafogalmazzuk mindazt, ami szerintünk egy cukrászda, de végre mi magunk is elhittük, hogy az életet irányíthatja a képzelet, hogy az álmok nem csak éjjeli szövögetésre valók, és hogy a legfinomabb mindig a hab a tortán. Valahogy így nyílott meg 2008 legbolondosabb hónapjában Magyarország első design cukrászdája, a SUGAR! – angol eredetű szó, de szerintünk már az ókori görögök is ismerték, mint felkiáltójeles szóképet. Jelentése: édes, fiatalos, formabontó, játékos és yummi. Mi azért alkottuk, hogy el ne feledjük: az életet néha nem árt élvezni is!

(Horváth Eszter és Lábady Gergely, a SUGAR! alapítói)

Koncepció

BJP_0082

A SUGAR! 2008 április 4-én nyitotta meg első üzletét Budapesten. A cukrászda megalkotása közben mindvégig arra törekedtünk, hogy vizuális jegyeiben, termékkörében, szolgáltatásában és működési struktúrájában egy hosszú távon életképes, a hazai tradicionális cukrászati hagyományokat magába foglaló, azokon mégis határozottan túllépő, a süteményt, édességet tágabb dimenzióban értelmező édességboltot hozzunk létre.

Sugar? Életérzés!

A SUGAR! életérzésben fogant, és nap, mint nap abban is él. Az örömszerzés, a meglepetés, a pozitív gondolkodás, a kíváncsiság, a merészség és a vagányság éppúgy hozzánk tartozik, mint az irónia, a divatimádat, a minőségi alapanyagok és termékek fogyasztása, az őrület és a buli.

Rólunk mondták…

The Room

Magyar high fashion magazin

„A design cukrászda megálmodójának, Horváth Eszternek a szakma legjobbjait sikerült megnyernie maga mellé, mikor több éve érlelődő elképzeléseinek megvalósításához hozzálátott…”

Elle Dekor

Magyar enteriőr magazine

„Dubaiban, New Yorkban vagy Tokióban is példaértékű lehetne ez az édességkánaán ihlette belső tér és a benne létrehozott extra szolgáltatások, a gyermekmegőrző és az internet-elérhetőséggel működő számítógépek.”

Paris Hilton

„The owner of the bakery The Sugar! Horvath Eszter sent me the most beautiful cakes ever!”

Cosmopolitan

„A speciális cukrászdában felejts el mindent, amit eddig erről a műfajról gondoltál, itt igazi csodával fogsz találkozni, mind a belső tér mind a kínálat tekintetében.”

Csajbók Mariann

public and press relations, Louis Vuitton Hungary

„Örömmel szeretnélek értesíteni Benneteket, hogy a Sugar! is szerepel a Louis Vuitton City Guide-ban, amit világszerte több mint 450 üzletben és további nagyobb könyvesboltokban is meg lehet vásárolni.”

Képzéseink, eredményeink

2008. (első) SUGAR! design cukrászat megnyitása
2008 Párizs, École Ferrandi – Atelier Pierre Hermé kurzus (macaron tanfolyam)
2008. Az év üzletasszonya – Cosmopolitan Díj (Horváth Eszter, alapító)
2009 Párizs, Valrhona cukrász mesterkurzus
2009. Michel Willaume (San Francisco-i RITZ Hotel mestercukrásza és Valrhona mestercukrász tanár) üzletspecifikus tanfolyama
2009. (második) SUGAR! üzlet megnyitása (belváros, Paulay Ede utca)
2010. március – május Tokió, Valrhona mesterkurzus, 2 hónap cukrászati képzés a legjelentősebb japán cukrászatoknál (AIGUR DOUCE, PARIS SEVEILLE, GINZA WAKO, LEPI DOR cukrászdákban)
2010. május Christoph Lindpointner (Hangar-7 Ikarus Éttermének vezető cukrásza és Valrhona mestercukrász tanár) üzletspecifikus tanfolyama
2010. szeptember – Tokio Collection megalkotása
2010. október Versailles, Valrhona mesterkurzus Jean-Marie Hiblot (Plaza Athénée, Paris)
2010. november Jeremie Runel – Valrhona kurzus
2011. október – New York Collection megalkotása
2012. szeptember Desszertőrült – könyv (Libri- Gasztronómia témában legjobb könyv I. helyezett)
2012. október Christophe Domange – Valrhona kurzus
2012. október Paris Collection megalkotása
2012. Arany Habverő díj – innovációs díj (Magyar Cukrásziparosok Szövetsége)
2012. Design Management, Különdíj Horváth Eszter és Lábady Gergely, (Magyar Formatervezési Tanács)
2013. május Frederic Bourse – BOIRON cukrásztanfolyam
2013. “Az év macaronja” I. helyezett (Ice Coffee macaron)
2013. Ország Fagylaltja verseny I. helyezett (Rumosdió fagylalt)
2013. “Magyarország tortája” II. helyezett
2013. MACAROOON Concept Store megnyitása (Hotel Kempinski)
2013. június Cristophe Domange mestercukrász – Valrhona tanfolyam
2013. október Párizs, ECOLE BELLOUET CONSEIL Iskola mestercukrász tanfolyama
2013. október CandyLand Collection megalkotása
2014 “Best of Budapest Hungary” Díj – Best pastry & Bakers Shop (Legjobb cukrászat)
2014 Tripadvisor díj – “Certificate of Excellence” –vásárlói visszajelzések alapján
2014. (harmadik) SUGAR! üzlet megnyitása (Millenáris)
2014. március Remi Montagne mestercukrász – Valrhona tanfolyam
2014. június TWINNINGS spanyol-olasz reklámfilm, food styling
2014. “American Girl” Walt Disney produkció, food styling, cukrász konzultáns (Horváth Eszter)
2015. “Best of Budapest Hungary” Díj – Best pastry & Bakers Shop (Legjobb cukrászat)
2015. “Az Év boltja 2015” verseny “Szakbolt” kategóriában I. helyezett

2015. augusztus “Magyarország diabetikus tortája” I. helyezett (Vasloczki Orsi)
2016. “Az év macaronja” I. helyezett (Passion Caramel)
2016. június Kiev International Culinary Academy tanfolyam, Johan Martin course
2016. október- Jean-Christophe Duc mestercukrász – BOIRON cukrásztanfolyam
2017. február World Chocolate of Master, Polish & Hungarian Regional Selections 3. helyezés (Domonkos Dávid)
2017. augusztus – “Magyarország tortája” I. helyezettt (Vasloczki Orsi)
2017. november – Hector J. Bravo Culinary & Pastry Arts Academy tanfolyam, Antonio Bachour course

2018 vegán és mentes sütemény kurzus Richard Hawke
2020 március Vegan Pastry & Baking tanfolyam, Toni Rodriguez mesterkurzusBucarest 
2021július Tal Spiegel cukrász kurzus
2022 március Nicolas Paciello cukrász kurzus
2023 június Alexis Beaufils cukrász kurzus